Bråda dagar på gården

Nu är det en härlig men hektisk tid på gården. Det senaste dygnet har vi fått 13 ! lamm. Tackorna är fantastiska och allt har hittills gått utmärkt. Dock får man passa sig lite för ”lammnappningar”, där de dräktiga tackorna som inte har fått lamm än fattar tycke för nått av de nyfödda. Jag vet inte om de tror att de ska slippa själva ”förlossningen” om de hittar ett lamm som redan är ute. Om man inte ser upp så har man garanterat problem när den ”nappande” tackan får sitt eget lamm. Då kan man räkna med ett flasklamm och en massa onödigt jobb framöver.
Förutom lammen så har vi varit ner till ulltuna och hämtat hem Cheng som åkte på kollik och har stått på klinik sen i lördags, varit till Björklinge och hämtat hem Cherdi som varit på inridning en månad. Tagit 2 körlektioner för BE kort samt en löptur. Efter det var det inte många minuter kvar på det dygnet 🙂
Idag är det nya tag! I kväll drar vi till Forsa utanför Hudiksvall för att lära oss alla nyheter i EU’s nya jordbrukspolitik och hur gårdsstöden påverkas av det.

lamm1 far och lamm2 får och lamm1

Lämna ett svar